Det var en kall och regning dag i början av december, det var faktiskt jättemycket i början av december, närmare bestämt den första. Jag klev ur min flotta, mycket dyra sportbil på parkeringen utanför kontoret och låste den med ett enkelt klick på den lilla dosan som skall föreställa en nyckel. Livet är härligt tänkte jag när jag promenerade över planen mot kontorets entré. Väl inne klev jag in i hissen som för en gångs skull var på rätt våning vid rätt tillfälle. Vilken härlig dag, tänkte jag medan jag susade upp mot det elfte våningsplanet där mitt kontor var beläget.

Pling, framme!

Jag klev ur hissen, hälsade min sekreterare god morgon och slog mig ned i min stora, fluffiga skinfåtölj. Just som jag skulle till att fortsätta med att inte göra ett dugg så knackade min sekreterare på.
- Det är en ung man från Sverige här som söker er. Sade hon. Jag han inte svara mer än att jag var upptagen så hade denna yngling trängt sig förbi min sekreterare och ställt sig framför mig med en anklagande blick.
- Varför? Utbrast han förtvivlat.
- V-vadå, jag förstår inte... undrade jag.
- Varför funkar inte mina DIV-taggar i Netscape 6?! Röt han nästan. Han verkade väldigt upprörd.
- Ja, jo... alltså det...
- Är inte du ansvarig för utvecklingen av den nya versionen av Netscape?! Frågade han (med hög ton) och hötte med näven mot mig.

Jag kände att situationen var en smula obehaglig. Mannen verkade näst intill fanatisk och han hade en konstig glans i ögonen. Jag sträckte mig fram mot telefonen för att kalla på vakten. Då slet han upp en hagelbössa och riktade den mot mig. Jag hörde en smäll, det var ljust och sedan... vart det... mörkt.

SLUT!


Tillbaka