Dom goda bananerna

Det var en gång en man som hette Lars. Lars dog. Så därför kommer denna saga handla om Adam istället. Adam är inte lika intressant som Lars var, men han får duga. Jag menar, det är ju ändå bara en saga som inte har så stor betydelse.

Adam, han var en hyvens kille. Adam brukade gå på stan och handla skivor som han sen kom på att han inte ville ha och gav bort dom till vänner och bekanta. Adam hade väldigt många vänner just för att han köpte många skivor som han inte ville ha. Många av dessa vänner tyckte att Adam var en jävla idiot och väldigt otrevlig att umgås med, men dom fortsatte vara vän med honom för att på en bra kväll så kunde dom komma över tre till fyra skivor som dom lyckades övertala Adam att han inte ville ha.

Adam klagade ofta på att han inte hade några pengar. Adam var ofta fattig. Han frågade ofta sina vänner om dom hade några bra tipps på hur han kunde få ihop lite pengar, men dom frågade bara Adam när han skulle gå till skivaffären nästa gång. När Adam sa att det nog skulle dröja två veckor eller nått så försvann dom så Adam blev alldeles ensam.

När Adam är ensam brukar han låsa in sig i en garderob och äta bananer. Adam älskar bananer. "Bättre än sex" brukar Adam säga till alla. "Ge mig 1 kg bananer istället så är jag nöjd" brukar han ofta tillägga efter han sagt att bananer är bättre än sex, för att då förtydliga att han verkligen, verkligen tycker om bananer. Adam tycker verkligen, verkligen om bananer.
Varför vet ingen men det ryktas om att han föll ner i en stor låda bananer som en liten bebis, och sen dess så har han ett behov av att äta många bananer.

Adam gick en solig dag nerför gatan där han bodde. Han var på väg till bussen för han skulle ner på stan och köpa några cd skivor, samt kanske plocka upp en eller två bananer. Adam går nerför gatan då han plötsligt snubblar på en cykel som ligger mitt på gatan där Adam gick. Han slår upp hela hakan och blodet forsar ner över bröstet som tjock hallonsaft. Han hade sett cykeln 5 meter innan men tänkte att den säkert skulle flytta på sig när han kom gående.
En gammal tant som gick på andra sidan gatan ser allt. Hon stannar upp och frågar om Adam är okej. Adam svarar att han inte är det och att han gärna skulle vilja ha en ambulans innan han förblöder till döds. Tanten nickar sympatiskt till Adam och går vidare. Adam försöker resa sig upp för att springa efter henne. Blodet forsar ner fortfarande och det har kommit rejält med grus och smuts i såret. Adam snubblar för andra gången på cykeln och trillar baklänges så han slår upp hela bakhuvudet. Han får ett stort öppet sår där också. Det forsar blod. Adam börjar nu känna sig en aning svimfärdig men försöker göra ett sista försök att resa på sig och ta sig till en telefon där han kan ringa en bil som kan köra honom till ett sjukhus.

Precis som Adam har lyckas resa på sig så cyklar Nisse från Manpower förbi och ser att Adam är svårt skadad. Han cyklar fram till Adam för att kolla så han är OK. Adam blir så glad när han ser Nisse att han ramlar och slår sig igen.
- Hjälp mig, bönar Adam.
- Är du skadad? Frågar Nisse hjälpsamt.
- Ja, riktigt illa, ring en tut tut bil!
- Är du döende?
- Jag har förlorat extremt mycket blod, säger Adam medan han gör en pekande rörelse runt omkring på marken där hans blod har skapat en egen lite insjö och två fiskare har börjat fiska gädda.
- Om du dör, kan jag få alla dina ägodelar? frågar Nisse hjälpsamt.
- Va? Hur kan du fråga sånt nu? Jag är förbövlarn döende och är i desperat behov av en ambulans. - Just därför! Så… vad säger du? Skänk allt till mig! Dina andra så kallade vänner utnyttjar dig bara för att du ger dom gratis cd skivor. Jag har alltid älskat dig för den du är.
Nu klickade det till djupt inne i Adams patetiska lilla hjärta. Har alla hans vänner utnyttjat honom alla dessa år? Bara för ett par tusen ynka cd skivor? Gör människor verkligen det. Varför kan dom inte gilla Adam för Adam? Men Nisse här då, han vill ju också bara utnyttja mig till sin egen vinning. Nä, jag ska verkligen säga ifrån nu, tänker Adam.
- Visst, du kan få dom, säger Adam lamt. Bara du hjälper mig nu!
Nisse börjar sparka Adam i magen hårt och hysteriskt. Blod sprutar ur munnen på Adam. Han försöker skrika men det går inte för allt blod är ivägen. Jäkla blod, är alltid ivägen. Skit också tänker Adam och dör.

När Nisse märker att den kropp han sparkar inte längre rör sig slutar han. Han torkar svetten ur pannan, böjer sig ner och undersöker liket efter livstecken. När han inte hittar några ger han av ett glädjetjut, snor Adams plånbok och nycklar. Ringer sin bror Greger med den stora lastbilen och ber honom att träffa Nisse utanför Adams lägenhet. Han vågar inte berätta varför eftersom han inte vill att ryktet om Adams död ska sprida sig alltför snabbt. Inte förrän han lyckas länsa Adams lägenhet på allt han vill ha.

Adam där emot var inte glad. Han var ju död och döden är inte att leka med.

Slut

Tillbaka